banner 01

Noord Brabant

2017 10 23 iconen gemeenteraadsverkiezingen helmond

Zie ook: www.50pluspartij.nl/Helmond 
contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Martin van Rooijen komt naar Helmond

En spreekt in de Cacaofabriek.Martin van Rooijen vierkant 360

 

Wanneer: 
vrijdag 16 februari 2018, 19.00 uur

Waar: 
Cacaofabriek, Cacaokade 1, Helmond

Stel, u bouwt pensioen op bij uw werkgever of uw pensioen is al ingegaan. Waarom worden uw pensioenrechten niet meer geïndexeerd of dreigt uw pensioen zelfs te worden gekort (afgestempeld). Wat is het kabinet van plan met uw pensioengeld en uw toekomstige pensioenopbouw?

De overheid stimuleerde sinds 2005 de extra aflossing van uw hypotheeklening voor uw eigen woning. Als u uw eigen woning (bijna) had afgelost hoefde u geen belasting meer te betalen over uw eigen woning (eigenwoningforfait). U heeft extra afgelost met het idee dan heb ik mijn huis vrij en hoef ik hierover geen belasting te betalen. Nu heeft het kabinet Rutte III de spelregels plotseling veranderd: u moet nu wel belasting gaan betalen over uw eigen woning en u kunt geen rente meer aftrekken. Is dit redelijk van de overheid?

Stel, u bent 55-plusser en u heeft uw baan verloren. De AOW-leeftijd is door de overheid versneld verhoogd (nu 67 jaar en 3 maanden). De pensioenleeftijd van uw aanvullend pensioen is verhoogd naar 68 jaar. Hoe gaat u dat overbruggen? Hoe zit het met de arbeidsmarkt voor ouderen? Of u vraagt zich af of u het wel kunt volhouden in uw huidige werkkring tot de verhoogde AOW-leeftijd.

De afdeling Helmond van 50PLUS heeft Martin van Rooijen gevraagd om naar Helmond te komen voor een lezing waarbij hij zal ingaan op deze vragen. Martin van Rooijen is lid van de Tweede Kamer voor 50PLUS. Daarvoor was hij lid van de Eerste Kamer voor 50PLUS en hij is ook Staatssecretaris van Financiën geweest.

Martin van Rooijen heeft aan ons verzoek gehoor gegeven en zal op vrijdag 16 februari 2018 spreken in de Cacaofabriek over de volgende onderwerpen:

  1. AOW-leeftijd.

  2. De toekomst van ons pensioenstelsel.

  3. Het initiatiefwetsvoorstel van 50PLUS voor een bodem van 2% in de rekenrente voor pensioenfondsen.

  4. Fiscale regelgeving van de eigen woning (aflosboete).

  5. De ouderenwerkloosheid.

De afdeling Helmond van 50PLUS nodigt u graag voor deze lezing uit. De ontvangst in de Cacaofabriek is van 19.00 tot 19.30 uur. Om 19.30 uur starten wij met een korte presentatie van ons team en kunt u kennismaken met onze kandidaat-raadsleden voor de gemeenteraad in Helmond. In aansluiting daarop zal Martin van Rooijen spreken tot uiterlijk 21.30 uur. De lezing is gratis toegankelijk. Aanmelding is niet nodig.

Dus noteer nu alvast in uw agenda:

vrijdag 16 februari 2018, 19.00 uur,
Martin van Rooijen,
Cacaofabriek, Cacaokade 1, 5705 AB Helmond. 

GLV van 6 december 2017

Op 6 december is de Gemeentelijke LedenVergadering van de Helmondse leden van 50PLUS gehouden. Op de agenda stonden de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. Zowel de aangepaste kandidatenlijst als het verkiezingsprogramma werden met algemene stemmen door de aanwezige leden aanvaard.

De kandidatenlijst wordt nu ter goedkeuring voorgelegd aan het hoofdbestuur van 50PLUS.

Leden die willen meewerken aan de verkiezingscampagne zijn van harte welkom en kunnen zich melden bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Het 50PLUS hoofdbestuur heeft besloten dat 50PLUS in de gemeente Helmond mee zal doen aan de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018.